Göcseji extra szűz tökmagolaj

Extra szűz 100%-os olaj,saját termelésű, kiváló minőségű, göcseji tökmagból sajtolva. Sötétzöld színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze.

A tökmagolaj jótékony hatását a magas omega6 telítetlen zsírsavtartalmának és gazdag E- és F- vitamin tartalmának köszönheti.

Fontos szerepet játszik a prosztatarák és prosztatamegnagyobbodás megelőzésében. Napi 1-2 teáskanál jótékonyan befolyásolja a szervezet működését.

A Göcseji extra szűz 100%-os tökmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

 

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított tökmagot megszárítjuk és finom péppé óröljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • fontos szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében
  • csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel csökkenthető a szívinfarktus kialakulásának veszélyét
  • erősíti az immunrendszert
  • lassítja a szervezet érelmeszedési folyamatát
  • előnyösen befolyásolja az agyi keringés normális állapotának fenntartását
  • elősegíti a fogyókúra során a zsírszövetek lebontását
  • segít a terhesség korai szakaszában jelentkező spontán vetélések kivédésében, valamint a terhesség során a magzat idegrendszerének kifejlődésében
  • lassítja a szervezet öregedési folyamatait segíti a legyengült szervezet felépülését a betegség utáni lábadozás szakaszában

Felhasználás

  • A tökmagolaj gyógyászati felhasználása mellett kulináris célokra is kiválóan alkalmas.
  • A magból készült olajat használják salátákhoz, pár cseppet tesznek a levesekbe és kifőtt tésztákra, de alacsony égési hőmérséklete miatt sütésre nem alkalmas.
  • Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket.
  • A tökmagolaj feszesíti és erősíti a kötőszövetet, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

A tökmagolajat webáruházunkban is megvásárolhatja, ide kattintva…

tökmagkép1