Göcseji szezámmagolaj szezámolaj

pricetag-szezámGöcseji hidegen sajolt szűz szezámmagolaj

Extra szűz 100%-os olaj, kiváló minsőgű szezámmagból sajtolva.Világossárga színű, kellemesen lágy ízű és illatú olaj, ami főzéshez, pároláshoz és sütéshez is egyaránt felhasználható, fűszerként is alkalmazható lágyan pikáns íze miatt.

A Göcseji extra szűz 100%-os szezámmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

A mangán, nikkel és vas mellett a szezámmag olaja természetes antioxidánsokat, magas lecitintartalma jótékony hatást fejt ki a gondolkodóképességre. A mákolajjal együtt a csontritkulás ősi népi ellenszerei.

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • A mangán, nikkel és vas mellett a szezámmag olaja természetes antioxidánsokat, magas lecitintartalma jótékony hatást fejt ki a gondolkodóképességre.
  • Serkenti az epeképződést és az epehólyag kiürülését, jó hatással van az érelmeszesedési folyamatok lassítására,
  • A  szezámolaj a vér és a máj koleszterinszintjét csökkenti.
  • Fontos szerepet játszik az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a szívinfarktus megelőzésében. Fogyasztása ajánlott azoknál, akik szívinfarktuson, vagy szélütésen estek át.
  • A szezámolaj nagy múlttal rendelkezik a szépségápolás területén is, valamint kitűnő masszázsolaj is egyben.
  • Különösen a nap elleni védelem területén(fényvédőfaktort tartalmaz). Emellett a pattanásos bőr ápolására is használják. A szezámolaj könnyen felszívódik, ezért keverik cellulitisz és testsúlycsökkentő keverékekbe. Lecitint tartalmaz ami segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Hidratáló hatású. Anti allergén, nagyon jó hatással van a száraz bőrre, pikkelysömörre és az ekcémára.

Szezámolaj felhasználási javaslata

  • A szezámmag és szezámolaj fogyasztása 6000 éves múltra vezethető vissza. A szezám termesztése Szíriában kezdődött i.e. 6000 évvel. Egyiptomban talált dokumentumok bizonyítják, hogy az ókori egyiptomiak ismerték a szezám termesztésének módját, és fontos energiaforrásnak tartották az emberi táplálkozásban.
  • A szezámolaj elsősorban az ázsiai és keleti konyha alapanyaga, a vokban készített ételek kedves ízesítője. Ugyanakkor kiválóan alkalmas saláták, zöldségek és még édességek ízesítésére is. A dió- vagy mogyorótorta íze sokkal intenzívebb lesz, ha két evőkanál szezámmagolajat adunk hozzá.
  • Tökéletesen harmonizál vele a gorgonzola sajtból és túróból készült szendvicskrém, amit sóval és kevés borssal ízesíthetünk
  • Kellemesen lágy ízű és illatú olaj, ami főzéshez, pároláshoz és sütéshez is egyaránt felhasználható, fűszerként is alkalmazható lágyan pikáns íze miatt.

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

A szezámmagolajat webáruházunkban is megvásárolhatja, ide kattintva…