Göcseji extra szűz mogyoróolajpricetag-m

 

A legintenzívebb ízű olaj. Fenséges és különleges, akár a legfinomabb mogyorókrém

100%-os törökmogyoróból sajtolva

(sokkal intenzívebb mint a földimogyoróolaj, ami a leginkább finomított változatban kapható, hozzáadott adalékanyagot tartalmazhat, ezért érdemes utánajárni.)

A Göcseji extra szűz 100%-os mogyoróolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Extra szűz 100%-os olaj, kiváló dél-balatoni mogyoróból sajtolva. Világossárga színű, ízében és illában az egyik legkarakteresebb olaj,az alapanyag erőteljes íze teszi az egyik legfinomabb csemegeolajjá.

A mogyoró 60%-ban tartalmaz zsíros olajat, 18%-ban fehérjét,valamint sok enzimet és nyomelemet (főként mangánt és ként)

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított törökmogyorót megszárítjuk és finom péppé örüljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • Az omega-9 zsírsav egyszeresen telítetlen, nem esszenciális zsírsav, tehát szervezetünk bizonyos mennyiségben képes maga is előállítani.Kutatások szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az immunrendszert, és feltételezik, hogy jótékony hatással van a vércukorszintre is.
  • A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál. Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást.
  • A mogyoróolaj szószokhoz és saláta dresszingekhez is használható – vagyis sütést nem igénylő fogásokhoz, különösen az ázsiai ételekkel harmonizál. Ugyanakkor a cukrászatban és édességiparban is ínycsiklandozó hozzávaló.

Felhasználás

  • Tökéletes választás salátákhoz, hal-illetve zöldségfélékhez
  • Használatával ételei ízletesen zamatosak lesznek, lágy íze illik minden joghurtos, illetve túrós ételekhez.
  • A pirított mogyoróolaj a legjobb szakácsok féltve őrzött titka. Nagyszerű salátákon, ecettel vagy citromlével keverve öntetként ínyenc salátákhoz. Tészta és burgonyából készült ételekhez, vaj helyettesítőjeként használható, de akár halételekhez vagy egy szelet finom sajttal is kitűnő.
  • Ajánlott sütemények, péksütemények készítésekor vaj helyett vagy kiegészítőként
  • Kiváló párolt zöldségekhez, különösen spárgához olvasztott vaj helyett. Ezt a pörkölt mogyoróból készített olajat nem szabad túlzottan felhevíteni (80 Celsius fok fölötti hőmérsékletre), de a hidegkonyhai fogásoknál nélkülözhetetlen hozzávaló

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

A mogyoróolajat webáruházunkban is megvásárolhatja, ide kattintva…