Göcseji hidegen sajtolt máriatövismagolaj

Hidegen sajtolt szűz 100%-os olaj, kiváló minőségű, saját termelésű máriatövis magjából sajtolva. Sárgás színű, ízében és illatában sem karakteres, inkább kimondottan csemegeolaj, kellemesen lágy ízvilággal.

A máriatövist leginkább különféle máj- és epeproblémákkal küszködő emberek használják. A máriatövismagolajat 3 hétig ajánlott használni napi egy-két mokkáskanállal, majd 1 hét szünetet tartva ismét lehet belőle kezdeni a kúrát.

A Göcseji hidegen sajtolt szűz 100%-os máriatövismagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

 

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított étkezési kenderből csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • A máriatövist leginkább különféle máj- és epeproblémákkal küszködő emberek használják.
  • Jótékonyan befolyásolhatja a máj és az epe működését.

 

Felhasználás

  • A máriatövismagolaj gyógyászati felhasználása mellett kulináris célokra is kiválóan alkalmas.
  • Kenyérre, pirítósra csepegtetve is fogyasztható.
  • Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, tésztákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele
  • Simán teáskanállal is fogyasztható önmagában.

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Coalatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)