mandulaolaj

Göcseji hidegen sajtolt szűz mandulaolaj

Extra szűz 100%-os olaj, kiváló magyar mandulából sajtolva. Világossárga színű, ízében és illatában lágyan és kellemesen érezhető a mandula jellegzetes zamata.

A Göcseji extra szűz 100%-os mandulaolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

A mandulaolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B  vitamin és magas  omega-9 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti. Sokoldalúan felhasználható kozmetikai bőrápolóként, ugyanakkor a konyhai felhasználásban is használhatjuk ízesítésre.

Készítési mód

  • A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságána
  • Az omega-9 zsírsav egyszeresen telítetlen, nem esszenciális zsírsav, tehát szervezetünk bizonyos mennyiségben képes maga is előállítani. Kutatások szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az immunrendszert, és feltételezik, hogy jótékony hatással van a vércukorszintre is.
  • A, B1, B2 és B6 vitaminban gazdag, de kis mennyiségben E vitamint is tartalmaz.
  • A világhírű Sebastian Kneipp lelkész és természetgyógyász a mandulaolajat hurutos betegségek, tüdőgyulladás és hascsikarás ellen, gyermekeknél hashajtó szerként ajánlotta

A mandulaolaj kozmetikai célú felhasználása

  • Puhítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, táplálja felületét és lassítja öregedését.
  • Kitűnő bőrtápláló képességeit érdemes szaunázás, fürdés vagy napozás után igénybe venni.
  • Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére is nagy hatékonysággal használható, enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat
  • Általános bőrápolószerként ismert csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt. Fontos alap olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.


A mandulaolaj gasztronómiai célú felhasználása

  • Salátáit egyedülállóvá, kifinomulttá varázsolja
  • Édes és friss, kiváló kacsához, halakhoz illetve csirkehúshoz.
  • A konyhában csak hőkezelés nélkül alkalmazható, de különösen alkalmas pácok készítéséhez, szószok és a hidegkonyhai készítmények ízesítéséhez.
  • Sütemény, marcipán és praliné mandulaolajjal még különlegesebbé tehető.

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

A mandulaolajat webáruházunkban is megvásárolhatja, ide kattintva…