Göcseji lenolaj lenmagolajpricetag-lenmagGöcseji hidegen sajtolt szűz lenmagolaj

Extra szűz 100%-os olaj, kiváló lenmagból sajtolva. Sötétsárga színű, kissé kesernyésen pikáns ízű olaj, ami az alapanyag eredetére utal.

A Göcseji extra szűz 100%-os lenmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

 

A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 25,8-58%-ban tartalmaz linolensavat. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jódtermészetes forrása.

Készítési mód

A gondosan kiválogatott és megtisztított étkezési lenmagból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Egészség

  • Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj
  • Hatékony szer a hörghurut kezelésére: a mag a betegség lefolyásának könnyítésében, az olaj pedig a görcsös összehúzódások enyhítésében segít. Így nemcsak a hörgőknek enyhítő gyógyír, hanem a tüdőnek is, ezét dohányosoknak kimondottan ajánlott a fogyasztása
  • Szabálytalan szívverés, szívizomgyulladás kiegészítő kezelője is lehet.
  • Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, a sejtlégzés szempontjából felbecsülhetetlen
  • Sportolók akkor használnak lenmagolajat, ha diétáznak és a testzsír-százalékuk csökkentése érdekében, minden zsírt meg kell vonniuk szervezetüktől. Az emberi szervezetnek azonban szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából valókra.
  • Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség.
  • Az olajban található kéksav – glikozidák miatt gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésére alkalmazható, (ízületi gyulladások, gennyes – fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket.
  • A linolsav jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen.
  • Fogyasztása segít a fogyókúrában is (gyorsítja az anyagcserét), és a cukorbetegség megelőzésében.

Felhasználás

  • Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez
  • A sziléziai hagyományos nemzeti konyha egyik alapvető alapanyaga. A héjában főtt burgonya lenolajos túróval közkedvelt hagyományos étel, amit a mai napig fogyasztanak a sziléziai vidéken
  • Amennyiben salátaöntetet szeretnénk készíteni vele édeskés ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el
  • A lenmagolajat elterjedten használják ipari, kozmetikai, gyógyászati célokra egyaránt.

Tárolás

  • Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
  • Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.

A lenmagolajat webáruházunkban is megvásárolhatja, ide kattintva…